Известие

Collapse
No announcement yet.

146 1.4тс гори много и припушва черно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 1.4тс гори много и припушва черно

Рових в тая търсачка повече от час и така и неможах да намеря нищо смислено.

1.4 тс 2001 година.
    Гори около 16-18 градско при съвсем леко и спокойно каране.
    До тук са сменени ремъци,ролки,всички филтри,масло-580 лева.

Утре ще я карам на диагностика на бул.Пещерско шосе - Пловдив,да видим дали ще си каже какво и има.
    Иначе при първото палене сутрин,качва обороти до към 1500 и бавно ги сваля,за около 30 сек. падат на 900-1000.След което почват да играя и да припушва видимо черно.
    За сега масло май не гори.Термостата е заминал и според мен и температурния датчик не подава коректни градуси.Дебитомера ще се смени на 100%,притеснява ме ламбда сондата,скъпа ли е и каква марка да се купува.Катализатора и цялата генерация са чисто нови.Мотора е доста пъргав и набира много приятно (вариатора е нов,забравих да отбележа),само разхода ме притеснява.Свещите ги свалях,някаква марка Sagem видимо нови и с лек кафеникаво-черен цвят - богата смес според мен.

Има ли някакъв скрит "коз" този двигател или стандартното за ТС.?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Мисля, че повече трябва да се притесняваш за дебитомера точно на този мотор. Цената му е плашеща. Смени си термостата и вижте ламбдата. Сигурно не е добре. Сменяш и нея ако има проблем и разхода ще си дойде на място.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Пари не се жалят.Защо му са толкова скъпи консумативите на този мотор?Така като гледам поне едно 1000 лева още ще "глътне".

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
        Пари не се жалят.Защо му са толкова скъпи консумативите на този мотор?Така като гледам поне едно 1000 лева още ще "глътне".
        Само дебитомера е по-скъпичък.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

На мен ми даде този проблем от ламбда сондата. Колега, има доста потребители, които разпродават моторите си на части, а ако искаш нови части потърси в ebay.co.uk далеч по-ефтини са от българските магазини. С бая хора се свързах в този форум и са доволни, е сигурно ще има и недоволни, но все пак видях добри отзиви. Успех!
          Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
            На мен ми даде този проблем от ламбда сондата. Колега, има доста потребители, които разпродават моторите си на части, а ако искаш нови части потърси в ebay.co.uk далеч по-ефтини са от българските магазини. С бая хора се свързах в този форум и са доволни, е сигурно ще има и недоволни, но все пак видях добри отзиви. Успех!

Ламбда сондата е "мудна" НО;Оказа се че големите свещи изобщо не са за тази кола,и са с 3мм по-дълги,двуполюсни.И 4-те са ударени от буталата и изобщо не са работили,като едната е със спукана керамика.Отделно се оказа че "гнездата на свещите" са пълни до горе с вода,смениха се и 4-те кабела.Дебитомера е супер.
            4 нови свещи + 4 нови кабела - 320 лева.
            И към всичко това получих обвинение за нанасяне на лека телесна повреда,защото "майсторът" който я гледа в петък изобщо не е погледнал свещите и не ми е сменил ролката на пистовия ремък,с една дума,излъгал ме е.За което получи шут в задника,но за "нещастие" падна в канала

Comment

Working...
            X